Пекин — Китайски държавни експерти са намерили начин да идентифицират хората,

...
Пекин — Китайски държавни експерти са намерили начин да идентифицират хората,
Коментари Харесай

Китай казва, че експерти са „разбили“ криптирането на Apple AirDrop, за да предотвратят „предаване на неподходяща информация“

Пекин — Китайски държавни специалисти са намерили метод да разпознават хората, които употребяват криптираната услуга за известия AirDrop на Apple, съгласно общината в Пекин държавно управление. AirDrop разрешава на потребителите да изпращат наличие до устройства на Apple в непосредствена непосредственост без интернет връзка, кодирано по този начин, че да не може да се гледа от други хора.

Услугата беше необятно употребена от участници в продемократични митинги в Хонконг през 2019 година, които централното държавно управление на Китай в последна сметка потуши.

Apple също по този начин ограничи шерването на файлове за китайски консуматори на iPhone през 2022 година след митинги против строгата политика на нулева Коронавирус на ръководещата комунистическа партия.

призовавайки за отстраняването на президента Си Дзинпин.

През ноември същата година Apple пусна актуализация на AirDrop, която означаваше потребителите на смарт телефони на Apple в Китай може да се включи единствено за приемане на файлове от незнайни контакти по вре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР